sobota 6. februára 2010

Člen P ÚV KSS potvrdil HRDLIČKOVU účasť na rozkradnutí 47 miliónov Sk

Zaujala nás diskusia na Facebooku, v ktorej pán Štefan BOROVSKÝ v reakcii na príspevky s. Filipa ZVĚDĚLÍKA a s. Miloslavy NECPALOVEJ uvádza, že bývalé vedenie Jozefa ŠEVCA má na svedomí zmiznutie 47 milionov Sk zo straníckej pokladne. S. NECPALOVÁ v reakcii upresnila, že uvedený údaj je zverejnený v zjazdových dokumentoch strany. K tvrdeniu pána BOROVSKÉHO napísala, že súčasťou vedenia pána Jozefa ŠEVCA bola aj časť súčasného vedenia vrátane predsedu pána Jozefa HRDLIČKU - HROBÁRA.

S. NECPALOVÁ ďalej uvádza citáciu zo Správy o hospodárení KSS a o činnosti Ústrednej revíznej komisie: "ÚRK KSS žiada a doporučuje delegátom VI. zjazdu KSS, aby k týmto údajom, uvedeným v prehľade, nerozvíjali diskusiu". Dodáva, že vinníkmi sú tí, ktorí sa nedožadovali nápravy, t. j. vrátenia zmiznutej sumy na účet KSS a pripomína fakt vylučovania členov KSS v rozpore s jej stanovami. Pán BOROVSKÝ reaguje tvrdením, že s. Júliusa FEJEŠA mal už vylúčiť pán ŠEVC (so svojimi podpredsedami), ktorý má na svedomí zmiznutie predmetného obnosu peňazí. Vyjadruje súhlas s tvrdením, že pán "HRDLIČKA bol pri tom", rozumej pri rozkradnutí 47 miliónov Sk, ale preto podľa pána BOROVSKÉHO "ešte nemusí byť hrobárom".

RKSMP praje pánom vrátane HRDLIČKU, ONDRIAŠA a ďalších, ktorí boli pri defraudácii tejto sumy, obohatili sa na nej resp. nebránili jej či nedožadovali sa nápravy a stali sa tak spolupáchateľmi, aby sa nedočkali chvíle, keď proletariát uchopí moc - v opačnom prípade budú ľudové orgány postupovať v zmysle socialistických zákonov a spomínaní páni sa tak ocitnú v nezávideniahodnej situácii. Zároveň vyslovuje uznanie tým, ktorí sa u tejto skutočnosti nebáli otvorene a kriticky rozprávať, a to napriek vedomiu, že vedenie strany podnikne represívne opatrenia smerom k ich marginalizácii.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára