piatok 12. februára 2010

Kópie bankoviek a pohotová parlamentná stáž



Po vajíčkovom útoku na buržoázno-nacionalistického poslanca Jozefa RYDLA, dňa 11. februára 2010 uskutočnili členovia iniciatívy Adama KURTU akciu,
v rámci ktorej zhodili z balkóna slovenského parlamentu tlačené vzory bankoviek a rozvinuli transparent s napisom „Jediné, čo vás zaujíma". Tejto, z veľkej časti malomeštiackej skupinke, možno mnohé vyčítať, čo však treba oceniť, je vysoká miera odhodlania, s ktorou títo mladíci pristupujú k plneniu svojich cieľov. Cieľov, ktoré sú podľa všetkého zväčša občianske, všeľudové, v ktorých ale možno nájsť isté náznaky proletárskej revolučnosti. Žiaľ, tieto záblesky sú kontaminované malomeštiackymi cieľmi dominantnej časti členov tohto zoskupenia. Možno táto skupina zohrá svoju úlohu v revolučnom procese a možno raz aj dospeje k vnútornej očiste, do času, v ktorom sa ukáže, či táto špekulácia opodstatnená, však Dunajom pretečie ešte veľa vody. Zamerajme sa teda radšej na to, čo nám najnovší incident hovorí z praktického hľadiska.

Fakt, že je buržoázny parlament chránený tak žalostne, že tam môže viacčlenná skupina recesistov nepozorovane prepašovať transparent, roztiahnuť ho a takmer pol minúty pohadzovať papieriky a hlasito oslovovať poslancov, svedčí o tom, že ho v ňom prítomní biletári nie sú zďaleka schopní ochrániť. Incident je odrazom stavu polície vedenej konkurzným podvodníkom a hlupákom v generálskej uniforme, pôvodným povolaním ochutnávačom a Jamesom Bondom dohromady. Stavu polície, ktorá je síce navlečená v modernom šate, ale používa kostnatelé a nefunkčné postupy, dotvárajúce unikátny obraz slovenského parlamentu do podoby potemkinovskej dediny. Proletariát môže s úsmevom očakávať nové, genialitou sršiace opatrenia v oblasti organizácie práce parlamentnej stráže a zabezpečenia rokovacej sály. Tie mu však nezamedzia v aktívnom triednom boji v podmienkach vnútorného rozkladu polície a armády chrániacich buržoázno-demokratické zriadenie, ktorý mu môže v jeho revolučnom úsilí iba vyhovovať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára