štvrtok 6. januára 2011

Komunisti, na ktorých boli v ČSSR páchané neprávosti

RKS založila na Facebooku stránky priaznivcov komunistov, ktorým sa ich československá vlasť odmenila za statočný boj s protištátnymi živlami nespravodlivými perzekúciami. Ich výpočet zďaleka nie je kompletný, súdruhov, ktorí museli odísť z aktívneho politického života a nikdy neboli plne rehabilitovaní, je omnoho viac. Za mnohých však RKS pripomína príklady Viliama ŠIROKÉHO (v rokoch 1968 - 1971 pozastavené členstvo v KSČ), Bruna KÖHLERA (v roku 1966 zbavený členstva v ÚV KSČ) a Alexeja ČEPIČKU (v roku 1963 zbavený členstva v KSČ). Menovaní sa stali obeťami triumfujúceho pravicového oportunizmu, ktorého protagonisti ich v zhode so západnou buržoáznou propagandou krivo obviňovali z údajných neprávostí či chýb pri ich činnosti v 50. rokoch. Všetci štyria si zaslúžia našu úctu a tichú spomienku.

Stránka priaznivcov Viliama ŠIROKÉHO
Stránka priaznivcov Alexeja ČEPIČKU
Stránka priaznivcov Bruna KÖHLERA

Česť vašej pamiatke, súdruhovia!

2 komentáre:

  1. T všetci boli chuji. a A. ČePIČKA najväčší. že vraj boli krivo obvinení, a obyčajní ľudia čo boli krivo obvinení a popravení, tých ste kde zabudli KOKO-kokoti komunistický

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Posledná veta Vášho článku znie : Všetci štyria si zaslúžia našu úctu a tichú spomienku. Ako sa prosím volal ten štvrtý ?
    Ďakujem. Česť práci !

    OdpovedaťOdstrániť