nedeľa 2. októbra 2011

Naše informácie sa potvrdzujú

Ukazuje sa, že náš prostriedok pracoval absolútne spoľahlivo, keď RS RKS poskytol informácie, ktoré získal dňa 30. septembra 2011 vyťažovaním prameňa blízkeho predsedníctvu tu nešpecifikovanej krajskej organizácie strany Smer (link). Pripomíname, že náš portál priniesol toho istého dňa krátený záznam zo stretnutia, ktorý obsahoval nasledujúcu informáciu:

"...strana Smer mieni zo situácie vyťažiť maximum na domácej pôde v zmysle poukazovania na nejednotnosť vládnej koalície a jej neschopnosť prijímať zásadné riešenia, na konci však od tohto stanoviska zrejme aj pod vplyvom tlaku z prostredia Socialistickej internacionály ustúpi. Postojovú zmenu bude Robert FICO vyvažovať takým vystupovaním, v rámci ktorého sa bude prezentovať ako záchranca medzinárodnej kredibility Slovenska a stability celej eurozóny. (...) Strane Smer nevyhovuje skoré konanie predčasných volieb do NR SR, ale prehlbovanie súčasného marazmu a s ním súvisiaci rast preferencií strany Smer".

Dňa 3. októbra priniesli viaceré slovenské médiá správu (link) obsahujúcu tvrdenia Roberta FICA, ktoré vyslovil v diskusnej relácii TA3 V politike: "Ak sa ukáže, že (vláda, pozn. RKS) nevie prijímať takéto zásadné rozhodnutia, Smer-SD je pripravený zahlasovať za zmeny v eurovale, ale musí to mať svoje politické následky". Toto tvrdenie dopĺňa vyjadrenie buržoázneho prezidenta Ivana GAŠPAROVIČA blízkeho strane Smer, že by si predstavitelia štátov EÚ v danom prípade "dobre uvedomili, kto zachránil Slovensko pred problémom, ktorý by nastal, ak by Slovensko vetovalo tento krok".

Aj slabomyseľnému musí byť vo svetle nami zverejneného záznamu jasné, že ide o vopred pripravený mediálny ťah, ktorý realizuje strana Smer a (jeho vlastnými slovami) faktický člen tejto strany Ivan GAŠPAROVIČ a ktorého cieľom je manipulácia ľudu v prospech Smeru. Politické vedenie RKS navrhne RS RKS udeliť vyššie spomínanému prostriedku pochvalu za relevantnosť, včasnosť a presnosť informácie, ktorú im poskytol.

2 komentáre:

  1. Heh, mozno by stacilo obcas otvorit noviny a pouzit hlavu, a prostriedok by kludne mohol ostat dalej sediet v krcme, a nebehat za smerakmi .)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To je veľmi povrchný záver. Fakt, že sme deduktívne došli k danej téze, by nijak nepreukazoval tvrdenie, že ide o vopred pripravený scenár. Stále by išlo len o úvahu, síce racionálnu, ale len úvahu. Až autentické vyjadrenia osôb z FICOVHO okolia z nej robia informáciu, ktorej potvrdením sa preukazuje plánovitosť v článku spomínaného kroku. Ak sa nazdávate, že RS RKS "neotvárajú noviny" a "nepoužívajú hlavu", mali by ste skôr vy trochu pogooliť a zapnúť hlavu, aby ste sa dozvedeli, na základe akých kritérií možno nejakú informáciu vyhodnotiť ako viac či menej vierohodnú. Vaša domnienka, že za vierohodnú informáciu týkajúcu sa zakrytej časti skutočnosti možno automaticky považovať záver vlastnej úvahy na základe analýzy údajov z otvorených zdrojov, je hodná skôr škôlkara ako politicky gramotnej osoby. Najmä pokiaľ ho považujete za rovnocenný s informáciou získanou v prostredí nepriateľa. Na záver sa mi ešte žiada dodať, že po vojne býva každý generál, najmä ten, čo nebojoval. Česť práci!

    OdpovedaťOdstrániť