piatok 17. novembra 2017

Inšpirácie k 17. novembru alebo "Nech žije červený teror!"

Dnes, 17. novembra 2017, reakčné vrstvy spoločnosti oslavujú Deň boja za buržoáznu slobodu a demokraciu. Tento sviatok je pre ne predovšetkým triumfálnou oslavou reštaurácie kapitalizmu, t. j. obnovenia diktatúry buržoázie nad proletariátom. Proces znovunastolenia vykorisťovateľskej diktatúry možno pri istej nadsádzke prirovnať k bielemu a medzinárodnému teroru, ktorým mala byť obnovená cárska a buržoázna moc v sovietskom Rusku. Ako je pritom známe, reakciou na biely a medzinárodný teror bol červený teror, vďaka ktorému sa v čase občianskej vojny (1917—1922) podarilo úspešne zabrániť násilnej reštaurácii kapitalizmu, monarchizmu a tmárstva v Rusku. 


Za vtedajších historických okolností Soviet ľudových komisárov na základe správy Mimoriadnej komisie pre boj s kontrarevolúciou (ČEKA) dospel k záveru, že  priamou nevyhnutnosťou je zabezpečenie tyla prostredníctvom teroru, že ČEKU treba posilniť čo najväčším počtom straníckych súdruhov, že je nevyhnutné ochrániť Sovietsku republiku pred triednymi nepriateľmi cestou ich izolovania v koncentračných táboroch, že osoby spojené s nepriateľskými bielogvardejskými organizáciami, sprisahaniami a vzburami majú byť zastrelené a že je nutné zverejniť mená všetkých zastrelených a tiež dôvody uplatnenia tohto opatrenia voči ich osobám.


Slová citovaného rozhodnutia sú v súčasnosti aktuálne o to skôr, že dnes nemáme do činenia len s teroristickými pokusmi o reštauráciu diktatúry vykorisťovateľov. Ako pripomína aj dnešný sviatok, spomínané pokusy (toho času dosahované − bez náležitej reakcie orgánov socialistickej moci − prostredníctvom aktivít reakčných organizácií, sprisahaní a vzbúr) už boli úspešne zrealizované. V budúcnosti bude preto potrebné násilne zvrhnúť plne zreštaurované buržoázne panstvo a až následne znovunastoliť a všemožnými prostriedkami brániť diktatúru pracujúcich más. 

Revolučná komunistická strana (RKS) nezaháľa, ale v tyle nepriateľa realizuje podvratné aktivity smerujúce k podkopávaniu buržoázno-demokratického zriadenia, k podnecovaniu triednej nenávisti vykorisťovaných voči vykorisťovateľom a perspektívne k oslabovaniu buržoáznej moci u nás. Robí tak, aby raz − tak ako ľudia na fotografii nižšie − mohla spolu s ostatnými súdružskými organizáciami radostne zvolať: "Smrť buržoázii a jej pätolízačom! Nech žije červený teror!"


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára