nedeľa 27. apríla 2014

Výzva RKS v súvislosti s blížiacimi sa voľbami do EP

Dňa  24. mája 2014 sa budú na Slovensku konať voľby do Európskeho parlamentu, ktorý je jedným z orgánov imperialistickej Európskej únie. EÚ združuje a reprezentuje záujmy neveľkej skupiny najväčších finančných kapitalistov, ovládajúcich priemyselné a bankové monopoly, najdôležitejšie odvetvia hospodárstva, ale aj politické špičky a silové zložky krajín Západu. Prostredníctvom nich udržuje svoju moc nad podrobenými krajinami, nad bohatstvom ktorých získava úplnú kotrolu a dostáva ich do podriadenej a závislej situácie za využívania neokoloniálnych ekonomických, vojenských, politických a ideologických prostriedkov (bližšie pozri článok  Aktuálna povaha a problémy kapitalistického hospodárstva). Na  otázku, akú pozíciu má zaujať komunista vo voľbách do orgánu tohto zločinného zoskupenia, existuje jediná odpoveď: podporiť výhradne silu, ktorá ho chce dôsledne zlikvidovať a ustanoviť na jeho ruinách panstvo proletariátu.

Na našich stránkach sme sa podrobne venovali kritike KSS, ktorá o sebe vyhlasuje, že je ako "jediná strana na Slovensku (...) za zmenu  systému". Že to tak nie je, považujeme za dôkladne preukázané (pozri napr. Otázka buržoázneho vlastníctva a program KSS alebo Nevyhnutnosť revolučného násilia verzus stanovy KSS). Na Slovensku sa však zrodila (z predtým existujúceho subjektu s názvom "Sloboda") strana Vzdor - strana práce, ktorá predstavila kandidátku, obsahujúcu zväčša mená skutočných revolučných marxistov-leninistov. S vedomím, že prostredníctvom volieb či prípadnej účasti v buržoáznom (Európskom) parlamente nie je možné zmeniť systém, ale že z nich proletárske sily dokážu ťažiť rôzne výhody v boji proti triednemu nepriateľovi, zaujíma RKS nasledujúce stanovisko:

RKS vyzýva triedne uvedomelé proletárske sily na Slovensku, aby vo voľbách do EP dňa 24. mája 2014 svojimi hlasmi podporili kandidátov strany Vzdor - strana práce.

So súdružským pozdravom 

Výkonný výbor RKS

2 komentáre:

  1. Drobením síl komunistického spektra politických strán na tak malom Slovensku je zradou komunistického hnutia skropeného krvou milionov proletárov celého sveta !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lepsie drobenie do skutocnej proletarskej strany ako podporovat revizionizmus prostrednictvom spoluprace s burzoaziou, proletar@azet.sk

      Odstrániť