sobota 23. januára 2010

Víťazom diskusie o komunistickom bále sa stal pán Peter NIŠPONSKÝ

Víťazom súťaže o najreakčnejší príspevok v diskusii o komunistickom bále sa stal podpredseda KSS pán Peter NIŠPONSKÝ. Najskôr malá rekapitulácia. Po zverejnení informácie o konaní spomínaného bálu na stránkach RKSMP sme boli na Facebooku označení za tých, ktorí komunistom zakazujú zábavu, a to napriek skutočnosti, že sme nikomu nič nezakazovali, ale len poukazovali na triedny rozpor v rámci tejto strany. V nasledujúcom článku sme uviedli, že RKSMP sa na rozdiel od KSS neorientuje a na malých a stredných podnikateľov či na nadtriednu širokú verejnosť alebo občiansku spoločnosť, ale na robotnícku triedu, na vykorisťovaný proletariát v jeho otrockom postavení. „Širokou verejnosťou“ sme narážali na úvodník stránky KV KSS KOŠICE. K nášmu údivu ten istý zvrat použil pri propagácii bálu „komunistov“ na Facebooku na nasledujúci deň Pavel OLAH, píšuc: „Sme tu preto, aby sme aj širokej verejnosti poskytli priestor na zábavu“. Účel plesu zhrnul v inom príspevku nostalgickými slovami „Všetci svorne sa zabavíme,zaspievame,popijeme a zaspomíname na dobré zlaté obdobie socializmu“.

V odpovedi na príspevok Pavla OLAHA, pozývajúceho na bál širokú verejnosť, sme zhrnuli zas my našu doterajšiu argumentáciu: „KSS sa, ako sme si už zvykli, opäť obracia k abstraktnej, nadtriednej, širokej verejnosti. Razí totiž politiku kolaborácie so všetkými triedami a na bále je tak vítaná ona abstraktná široká spoločnosť miesto proletariátu. Je to prirodzené aj v našom konkrétnom prípade, a to vzhľadom na to, že proletariát si taký luxus ako je bál zväčša nemôže dovoliť. Na rozdiel od funkcionárov buržoáznej strany, "malých a stredných podnikateľov" či od ďalších predstaviteľov "širokej verejnosti".

Žiaľ, po zverejnení citovaného komentára Pavel OLAH zmazal svoj predchádzajúci príspevok a odstránil si RKSMP z kontaktov, neprajúc si počuť naše stanoviská k politike KSS. Celkovo je pre KSS príznačné, že akúkoľvek kritiku nechce počuť, pričom v tomto prípade to skončilo len vymazaním z kontaktov, a nie vyhrážaním sa vraždou, vylučovaním členov či rušením ZO (a to len vďaka tomu, že KSS nemá poznatky o tom, že by sme boli súčasťou jej členskej základne).

Na vzniknutú situáciu pohotovo zareagoval podpredseda KSS pán Peter NIŠPONSKÝ, uvádzajúc: „A starým i mladým ukážeme, že ak sa komunistom v KSS chce, tak sa dá všetko. Lebo nie len prácou, chlebom a politikou je človek živý. K životu patrí i zábava, sranda a špás. Optimizmus je na mieste. A kto toto nepochopil nech číta a píše na stránke "revkom" extrémistické drísty“.

Po smiechu, ktorý v nás vyvolala predstava skutočnosti, že by azda nejaký neprajník označil za extrémistu schopného vraždiť z ideologických dôvodov pána Štefana BOROVSKÉHO, zamysleli sme sa, čo mal pán Peter NIŠPONSKÝ na mysli „extrémistickými drístami“. Ako prvé sme si spomenuli na príslušné ustanovenie buržoázneho trestného zákona o extrémizme, resp. podpore a propagácii skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd. Pomysleli sme si: „pán Peter NIŠPONSKÝ azda ako reačný politik označuje za etrémizmus ML vedecké myslenie“, pričom pri tomto názore sme zotrvali, hľadajúc tie extrémistické, rozumej „komunistické drísty“, ktoré pána Petra NIŠPONSKÉHO primäli k použitiu takéhoto buržoázneho výraziva, vzťahujúc ho na snahu o dôsledné uplatňovanie ML princípov, ktorých sa jeho KSS už dávno zriekla.

Tu sme si opätovne spomenuli na našu narážku na deklarovanie vernosti buržoáznym zákonom kapitalistickej spoločnosti v úvodníku stránky KV KSS KOŠICE, tušiac, že práve k nej pán Peter NIŠPONSKÝ mieri, keď spolu so svojimi názorovými spriaznencami v OKS charakterizuje ML ideológiu ako extrémistickú. Napísali sme: „Na rozdiel od KV KSS KOŠICE, ktorý sa hneď v prvých riadkoch hlavnej časti svojej webovej stránky obracia k nadtriednej, „širokej verejnosti“ a deklaruje vernosť buržoáznym zákonom kapitalistickej spoločnosti, RKSMP ako proletárska organizácia koná proti buržoázno-demokratickému zriadeniu, nepotrebujúc v strachu o svoj zákaz odmietať azda najpodstatnejšie časti ML učenia“.

Revoluční komunisti, na rozdiel od tých, ktorí sa stotožňujú s poznámkou pána Petra NIŠPONSKÉHO, v zmysle ML vedeckého učenia tvrdia, že zákony slúžia vládnucej spoločenskej triede a teda to, že ak im "komunista" na významnom mieste deklaruje vernosť pri svojej politickej činnosti, deklaruje tým vernosť triede vykorisťovateľov. Slovami V. I. LENINA: „buržoázne zákony, morálka a náboženstvo nie sú pre robotníka ničím iným, ako okovami, za ktorými sa skrývajú záujmy kapitalistov“.

Český sociálny demokrat Radovan BAZGER, opakovane pôsobiaci v KSČM, svojho času argumentoval v prospech premenovania KSČM na názov, ktorý by nezahrňoval výraz „komunistická“, tým, že aj „ortodoxní“ marxisti-leninisti tvrdia, že uvedená strana svojím programom a politikou nie je komunistická. S jeho stanoviskom sa, výnimočne, stotožňujeme, oceňujúc, že si pán Radovan BAZGER uvedomil, kde je jeho miesto v triednej spoločnosti. Žiaľ, k podobnému zisteniu sa podľa všetkého zatiaľ nedopracoval pán Peter NIŠPONSKÝ, a ak aj dopracoval, vedome ho skrýva pred očami proletariátu.

Na konci si vzhľadom na už uvedené skutočnosti vrátane orientácie na „širokú verejnosť“ a „malých a stredných podnikateľov“ dovoľujeme uviesť citát z článku súdružky Ľubvi PRIBYTKOVEJ z bratskej Ruskej komunistickej robotníckej strany – Revolučnej strany komunistov s názvom „Je možné zjednotenie komunistických strán?“.

„Tisíckrát mal pravdu LENIN, keď vravel, že kapitalizmus sa rodí z malej súkromnej výroby. LENIN už, samozrejme, nepredstavuje pre túto oportunistickú maloburžoáznu stranu (Komunistická strana Ruskej federácie, popri sponzorom v Sýrii a KSČM azda jediný reálny zahraničný partner KSS, pozn. RKSMP) autoritu. Triedny boj obrátili zjuganovci na pochody a demonštrácie. KSRF sa sústeďuje výhradne na rôzne typy protestných akcií a na požadovanie reforiem, ústupkov a kompromisov. Celá jej politika je sociálno-reformistická, kompromisnícka. Najvyššou formou boja je pre ňu parlamentná činnosť, prejavy na parlamentnej tribúne, novelizácia buržoáznych zákonov, pomocou ktorých chce zjuganovská frakcia vylepšiť kapitalizmus, spraviť ho „ľudovým“. Zjuganovci vedome zamlčiavajú, že sú v strane prítomné antagonické triedy, zamlčiavajú nevyhnutnosť ekonomického, politického a ideologického boja medzi týmito triedami. Vzdali sa revolučných metód boja. Všetci poznajú neraz vyslovenú zjuganovskú frázu, že „limit na revolúcie je v Rusku vyčerpaný“. Odmietnuc nevyhnutnosť socialistickej revolúcie, KSRF odmietla aj marxistickú ideu diktatúry prolatariátu. Vyhodiac ako nepotrebnú vec jadro marxizmu – teóriu tried“.

Na úplný záver malý bonmot od pána Štefana BOROVSKÉHO: „To, že komunisti vedeli zorganizovať nielen 1.máj, či protestné zhromaždenie proti prevratu, ale aj spoločnú zábavu, je znakom toho, že sú jednotní. Dokážeme všetkým neprajníkom 12.júna 2010!!!“.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára