nedeľa 31. januára 2010

Zrno a plevy

RKSMP mimoriadne pozorne sleduje zbližovanie verejne neznámych osôb na čele s renegátom KLOBUŠICKÝM a fajnorovcov. Dňa 31. januára 2010 uskutočnili títo stretnutie, na ktorom konštatovali, že „neexistuje politický subjekt socialistického charakteru, ktorý by ochraňoval sociálne práva pracujúcich“. RKSMP však na rozdiel od uvedených skupín vyjadruje presvedčenie, že základným atribútom socialistických subjektov nie je „ochrana sociálnych práv pracujúcich“ v rámci kapitalistického systému vykorisťovania, ale revolučné zvrhnutie buržoázneho panstva a nastolenie diktatúry proletariátu, v rámci ktorej budú tieto práva garantované.

Pripomeňme si postavy v tejto hre: HROBÁROV komplic pri čistení strany od "stalinistov", ktorý si včasne uvedomil nevýhodnosť zotrvania v rozvrátenej KSS pri napĺňaní svojich ambícií, neznáma osoba predsedu SH a skupina podozrivých osôb uvedených na jeho stránke. Na druhej strane javiska stojí ďalšia skupina odídencov z KSS, ktorí z nej odchádzali z rôznych, často osobných dôvodov, a ktorých politika je tiež prevažne sociálno-reformistická. Čo nám účinkujúci v tejto hre mienia povedať? Aké posolstvo nám chcú prezentovaným divadlom odovzdať? To, že klobušicko-fajnorovské SH nemá marxisticko-leninské ciele, je zrejmé. Otázkou je len to, či bude otvorené revolučným marxisticko-leninským prúdom, alebo ide len o ďalší z radu oportunistických subjektov, nosiacich svoj názov neprávom. Uvidíme!

RKSMP trvá na tom, že pokiaľ má byť výsledkom integrácie etablovanie revolučného hnutia, je potrebné, aby toto vyrástlo na zdravom ML základe, ktorý bude očistený od nepotrebného a škodlivého plevelu v plnom rozsahu a bezvýhradne! Ak má uvedený proces vyvrcholiť uskutočnením socialistickej revolúcie a viesť k jej víťaznému koncu, musí byť spojený s nemilosrdným čistením hnutia od ideologicky závadných prúdov, sociálneho reformizmu a trockizmu, ktoré sú najsilnejšou zbraňou buržoázie v boji proti revolúcii. Ak nedôjde k čisteniu zrna od pliev, o Socialistickom hnutí nebude možné povedať, že je socialistickým hnutím.

RKSMP si stanovila za jednu z prioritných úloh získavanie poznatkov o osobách stojacich v pozadí SH, o ich aktivitách a cieľoch. Vyzýva preto revolučné sily slovenského proletariátu, aby v kontaktnom bode informovali RKSMP o všetkých zistených skutočnostiach.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára