nedeľa 21. februára 2010

Hráč konského póla a Ivan HOPTA: výzva k diskusii na stránke SDĽ

Zatiaľ čo fajnorovci a feješovci uzatvárajú spojenectvá so sociálnymi demokratmi a s osobami s nejasným pozadím v SH, hoptovci, nemajúc zdroje na zloženie volebnej kaucie, usilujú sa pretlačiť na kandidátku SDĽ. Uvedený fakt svedčí o oportunizme Ivana HOPTU, do ktorého v istom čase vkladala nádej časť ML hnutia na Slovensku. HOPTA, okrem nám vlastného presvedčenia, že KSS môže s nejasným efektom doviesť k vnútornej očiste jedine tvrdý pád, prejavuje svoju ochotu spojiť sa prakticky s hocikým, len aby naplnil svoje neuspokojené osobné ambície. SDĽ, ktorá na svojej stránke na Facebooku vyhlasuje, že „nemá nič s komunistami“, je stranou, hájacou farby maloburžoázie tak, aby táto svojou podporou plnila účty buržoázneho vykorisťovateľa, vychýreného hráča konského póla na podujatí J&T Ivana WEISSA a za ním stojacich skupín.

Ivan HOPTA ďalej uzatvára spojenectvo s vedením tejto strany, osobitne však predsedom Marekom BLAHOM, ktorý sa na webovej stránke SDĽ chváli nasledovným:

„Na strednej škole som ako predseda študentského parlamentu organizoval protest proti odvolaniu našej pani riaditeľky arogantnou mocou vtedajšej vlády. Potom ako sa nás stretlo takmer 3000 mladých ľudí pred Krajským úradom, aby sme vyjadrili protest proti tomuto kroku, nám ju opäť vrátili. Na univerzitné štúdium som si zarábal manuálnou prácou v zahraničí. Počas štúdia som víťazil v odborných súťažiach, získal som prvé miesto v súťaži HVB banky či švajčiarskej Vontobel Bank Zürich. Za svoje výsledky na vysokej škole som bol ocenený Cenou prezidenta Slovenskej republiky, ktorý ma vyhlásil za Študentskú osobnosť roka. V mojej práci som prijal výzvu ísť založiť dcérske spoločnosti na ukrajinský a rumunský trh, kde som žil so svojou manželkou a úspešne rozvinul najväčšiu spoločnosť v našom segmente a zabezpečil tak pracovnú príležitosť pre tisíce ľudí“.

Stotožňujúc sa s komentárom Vladimíra JÁGRIKA, že ide o buržuja, ktorý nemá elementárne poznatky o ideovo-politických východiskách ľavicového hnutia, konštatujeme, že sa to isté týka osôb v pozadí SDĽ Martina URMANIČA, známeho z prostrenia SDKÚ a sčasti SMK a Martina LENGYELA, ktorému sme sa venovali v osobitnom článku a ďalších.

RKSMP vyzýva revolučné sily slovenského proletariátu, aby svojimi príspevkami zahltili stránku SDĽ na Facebooku, odhaľujúc „ľavicové“ klamstvo SDĽ, snažiacej sa využiť zhoršujúce sa podmienky života predovšetkým slovenskej maloburžoázie na získanie jej hlasov. Vychádzajúc z poznatku, že maloburžoázia poklesom úrovne svojich životných podmienok na úroveň proletariátu pridáva sa na stranu pracujúcich, RKSMP vyzýva revolučné sily, aby pred očami na Ivana HOPTU viazaného proletariátu a pred očami malomeštiactva demaskovali skutočnú povahu SDĽ. Okrem zvyšovania politického povedomia robotníckej triedy tak zároveň nepriamo pomôžu procesu vrastania maloburžoázie do proletariátu.

1 komentár:

  1. Snaha pošpiniť Hoptu nevyšla, občania Humenného mu preukázali dôveru najväčšiu zo všetkých kamdidátov. Opäť je poslancom mesta, keď porazil všetkých 179 kandidátov.

    Ľubomír

    OdpovedaťOdstrániť