pondelok 18. júla 2011

"Jáchymovská lož" a primeraná taktika revolučných komunistov

Na rozdiel od zoskupení, ktoré zrejme vidia podstatu problému s Osuského novelou trestného zákona v skutočnosti, že predmetná úprava odporuje slobode slova zakotvenej v buržoáznej Ústave SR (1, 2), Revolučná komunistická strana (RKS) považuje za jadro problému skôr fakt, že táto legislatívna norma smeruje k potláčaniu proletárskej triedy prostredníctvom zákazu hlásania jej vedeckého svetonázoru a tiež takého hodnotenia praxe jeho uplatňovania počas predchádzajúcich období dejín, ktoré je v rozpore s oficiálnou doktrínou vykorisťujúcich tried. Naša výhrada voči spomínanej argumentácii sa zakladá na fakte, že neveríme v akúkoľvek skutočnú slobodu slova v buržoázno-demokratickej spoločnosti. Jediná sloboda slova, ktorá v tejto spoločnosti existuje, je sloboda slova pre buržoáziu. Slovami V. I. LENINA, "sloboda v buržoáznej spoločnosti je slobodou len pre vládnuce, vykorisťovateľské triedy". Akékoľvek reči o absolútnej slobode slova v zhode so zmyslom state "Stranícka organizácia a stranícka literatúra" hodnotíme ako čistokrvné pokrytectvo. "V spoločnosti, založenej na moci peňazí, v spoločnosti, v ktorej trú biedu masy pracujúcich a v ktorej parazitujú hŕstky boháčov, nemôže byť reálna a opravdivá sloboda" (tamže).

Na rozdiel od buržoáznych individualistov a anarchistov, komunisti zo všetkých síl bojujú za "proletársku demokraciu, demokraciu pre chudobných a nie za demokraciu pre bohatých, akou je v skutočnosti každá, aj tá sebalepšia buržoázna demokracia" (Proletárska revolúcia a renegát KAUTSKÝ). „Vezmite si zákony súčasných štátov, ich riadenie, vezmite si slobodu zhromažďovania a tlače, vezmite si „rovnosť občanov pre zákonom“, a uvidíte čestnému a uvedomelému pracujúcemu na každom kroku známu pretvárku buržoáznej demokracie. (...) Na každom kroku sa v buržoáznom štáte stretávajú masy s kričiacim rozporom medzi formálnou rovnosťou, ktorú vyhlasuje „demokracia“ kapitalistov, s tisíckami faktických obmedzení a machináciami robiacich proletárov otrokmi“ (tamže).

Zhrňujúc naše výhrady, konštatujeme, že neveríme, že sloboda slova v zmysle triedne nepriateľskej Ústavy SR slúži niekomu inému, ako vykorisťovateľom. Postaviť naše výhrady voči trestnoprávnej úprave tzv. Jáchymovskej lži nie na vedomí protichodnosti triednych záujmov, lež na viere, že sa buržoáznymi zákonmi deklarovaná sloboda slova týka aj proletariátu a jeho revolučného učenia, považujeme za neprijateľne ponižujúci ústupok pre akúkoľvek revolučnú organizáciu. Pravda, nakoľko razíme tú líniu v robotníckom hnutí, že má pracujúca trieda využívať buržoázne zákony vtedy, keď je to v súlade s jej taktikou a skutočnými záujmami, a že odhaľovanie rozporov medzi praxou a buržoáznymi ideológmi hlásanou nadtriednou slobodou, všeobecnou (netriednou) demokraciou či rovnosťou pred (buržoáznym) zákonom je jedným z osvedčených postupov agitačnej a propagandistickej práce, podporujeme plánované aktivity SZM v oblasti namietania predmetnej úpravy pred Európskym súdom pre ľudské práva v ŠTRASBURGU. Pozitívne hodnotíme aj triednu zakotvenosť stanoviska SZM, v ktorom sa konštatujú stupňujúce sa útoky buržoázie voči pracujúcej triede. Napriek tomu, že v tomto spolku stále pretrvávajú neriešené triedne rozpory, sme presvedčení, že postoje voči trestnoprávnej úprave tzv. Jáchymovskej lži a k primeranej taktike pri prijímaní protiopatrení musí spojiť všetkých revolučných, čiže jediných opravdivých komunistov, a to bez ohľadu na organizácie, v ktorých sa angažujú.

Nakoľko RKS si pri svojom vzniku vytýčila o. i. cieľ monitorovať aktivity predstaviteľov vykorisťovateľských tried namierených proti záujmom pracujúcej triedy, pre prípad radikálnej zmeny situácie v SR evidujeme mená mnohých adeptov na okamžitý výkon rozsudku v mene pracujúceho ľudu, medzi ktorých dozaista patria aj mená predkladateľov predmetnej novely zákona. Pod návrhom sa, zdanlivo paradoxne, nájdu aj mená liberálov na čele s Richardom SULÍKOM (hneď na druhom mieste), pre ktorých je sloboda slova jedným z najviac exponovaných verbálnych fetišov, či Igora MATOVIČA, ktorý zrejme zapríčinil stále ešte nedávne úmrtie s. Zoltána SLOVÁKA. Do spomínaného času je však nutné stanoviť primeranú taktiku ďalšieho postupu ohľadne trestnoprávneho postihovania tzv. Jáchymovskej lži. RKS v rámci mnohých predchádzajúcich vyjadrení zverejnených predovšetkým v sociálnych sieťach varovala, že je otázkou krátkeho času, keď bude musieť práca skutočných komunistov (samozrejme, nie sociálnych reformistov á la Jozef HRDLIČKA) prejsť do ilegality a vyzývala komunistov v legálne fungujúcich organizáciách, aby sa pripravili na nutnosť prechodu do "podzemia". Naša organizácia, ktorá od počiatku svojej existencie funguje v ilegalite, sa nemieni riadiť ustanovením § 422d Trestného zákona zakotvujúceho zákaz tzv. Jáchymovskej lži, a nemienia tak činiť ani jej členovia pri svojej činnosti prístupnej vonkajšiemu pozorovaniu nezainteresovaných jednotlivcov. Domnievame sa, že nastal čas, aby komunisti využili právo na občiansku neposlušnosť a právo na odpor v zmysle čl. 32 buržoáznej Ústavy SR. A využili ho nie z dôvodu ochrany princípov buržoázno-demokratického zriadenia chráneného týmto zákonom, ale naopak z vyššie uvedeného dôvodu, že je správne, pokiaľ pracujúca trieda využíva buržoázne zákony vtedy, keď je ich využitie v súlade s jej taktikou pri dosahovaní jej skutočných záujmov. A medzi ne patrí v prvom rade zvrhnutie súčasnej diktatúry pod taktovkou buržoázie.

Nech stupňujúci sa útlak voči proletariátu a jeho avantgarde pomôže oddeliť zrno od pliev cez kryštalizáciu triedne uvedomelého, vzdelaného, odhodlaného, akcieschopného a dobre organizovaného jadra revolučného hnutia! ORGANIZOVANOSŤ = VÍŤAZSTVO!

1 komentár:

  1. Chcel by som len podotknut, ze Lenin a jemu podobny vo VOSR boli zidia, nasadeny dvomi najvacsimi zidovskymi rodinami (najbohatsimi co ovladaju vsetko a vsetkych) na rozvratenie a rozkradnutie carskeho Ruska co sa aj podarilo ciastocne. Vela informacii ziskate na portaloch zvedavec.org , osud.cz , aiall.org a demokrati uz znicili jediny slovensky portal prop.sk alebo protiprudu.sk.

    OdpovedaťOdstrániť