sobota 23. júla 2011

Zoltán SLOVÁK nositeľom medaile Za odvahu a statočnosť pri ochrane myšlienok komunizmu

Priam symbolický význam má okolnosť, že poslanec Igor MATOVIČ podpisuje návrh novely zákona zakazujúcej tzv. Jáchymovskú lož v čase, keď Revolučné sily RKS (RS RKS) organizujú odovzdanie Medaile Za odvahu a statočnosť pri ochrane myšlienok komunizmu in memoriam s. Zoltánovi SLOVÁKOVI. Ten by vo štvrtok 21. júla 2011, nebyť konania Igora MATOVIČA, možno oslávil svoje 87. narodeniny. Azda sa Igor MATOVIČ podporou spomínanej legislatívnej iniciatívy usiluje uniknúť hryzúcim výčitkám a cez zákonný zákaz schvaľovania vývoja v Československu v rokoch budovania socializmu zároveň zakázať svojmu svedomiu oživovať v jeho pamäti myšlienky na to, že zrejme zapríčinil smrť nevinného človeka, ktorý bol iným ľuďom dobrým manželom, milujúcim otcom, láskavým starým otcom, blízkym priateľom či verným súdruhom.

S. Zoltán SLOVÁK sa narodil dňa 22. júla 1924 v robotníckej rodine občana ČSSR a občianky ZSSR. Vyrastal v rodnom meste svojej matky David-Gorodok v Bieloruskej SSR, kde ukončil základné a stredoškolské vzdelanie. Po zavŕšení vysokoškolských štúdií v meste MINSK sa Zoltán presťahoval do ČSSR, kde v regióne Liptov spoznal svoju o niečo mladšiu budúcu manželku, dnes vdovu Ingridu SLOVÁKOVÚ. Splodil s ňou dve deti: syna a dcéru a vychoval tri vnúčatá, časť ktorých dodnes žije na Slovensku. Počas svojho života odhodlane a svedomito vykonával agitačnú a propagandistickú činnosť v rôznych straníckych a vojenských funkciách, bol vášnivým obhajcom myšlienok komunizmu a neochvejným bojovníkom proti reakcii. Tým ostal až do svojej smrti, ktorá ho našla dňa 30. novembra 2009 v skorých ranných hodinách, keď jeho vnučka Silvia URBANČÍKOVÁ objavila jeho nehybné telo nad rozpísanou odpoveďou na protikomunistické urážky zo strany dnešného poslanca MATOVIČA, ktoré tento bezcitný buržuj následne zdupľoval ďalšou sériou vyhrážok adresovaných nič netušiacej Silvii.

Medailu Za odvahu a statočnosť pri ochrane myšlienok komunizmu odovzdal dňa 23. júla 2011 veliteľ RS RKS Eugen PIVOŇKA a prevzala ju vdova po s. SLOVÁKOVI s. Ingrida SLOVÁKOVÁ. Slávnostného odovzdania v meste LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ sa zúčastnila aj vnučka Silvia URBANĆÍKOVÁ a jej manžel Norbert URBANČÍK, a tiež vedúce osobnosti RKS a jej revolučných síl.

3 komentáre:

  1. Takéto obludy niesu hrdinovia ale zradcovia a kolaboranti so sovietskou mocou a mali by ich súdiť za vlastizradu alebo povešať na kandelábre jak v budapešti!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Práve naopak, kandelábre už netrpezlivo čakajú na takých, ako si ty...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nebyť Sovietskeho zväzu, už by ste tu tie svoje protisovietske konštrukcie nepísali. Alebo možno áno - ako prisluhovač III. Ríše.

    OdpovedaťOdstrániť