piatok 5. augusta 2011

Rozhovor pre denník Nový čas

Dňa 3. augurta 2011 nás kontaktoval redaktor denníka Nový čas Miroslav STANÍK a položil nám nasledujúce otázky:

"Podla nasich zisteni stojite za blogom Revolucnej komunistickej strany, ktora vyvolala mensi rozruch v nasich mediach.
Rad by som sa teda opytal, co Vas viedlo k uverejneniu videa k piesni "Smrt burzujom"?
Preco ste pouzili tvare konkretnych politikov a podnikatelov? (Ako si to mame vysvetlovat?)
Ako mame rozumiet myslienke, ze pri zmene rezimu - z burzoazneho na vladu proletariatu - potecie krv? (Koho krv to bude?)
A ci Vam neprekaza prirovnavanie k Andersovi Breivikovi? (Ktory bol sice pravicovym radikalom, ale presadzoval svoje idealy pomocou nasilia - a o nasili pisete na svojom blogu aj Vy)"

Odpovede na uvedené otázky boli uverejnené dňa 5. augusta 2011. Text článku vám prinášame aj na našom blogu:

Šokujúce video ľavicových radikálov: Kto sa vyhrážal Radičovej a Ficovi?

Vyhrážky Ivete Radičovej, ale aj ďalším politikom a podnikateľom, pred pár dňami zalarmovali bezpečnostné zložky.

Stojí za nimi Revolučná komunistická strana, ktorá otvorene hovorí o zmene režimu. Tú má podľa nich sprevádzať krviprelievanie. Novému Času sa podarilo odhaliť identitu jedného z popredných predstaviteľov tejto radikálnej organizácie.

Pieseň Smrť buržujom, počas ktorej sa na videu striedali tváre politikov a podnikateľov, šokovali verejnosť. Doteraz sa vedelo len to, že za týmito radikálnymi názormi zverejnenými na internete stojí akási Revolučná komunistická strana, no jej vedenie ostávalo v anonymite.

Nový Čas však zistil, že jedným z jej popredných predstaviteľov je Eugen Pivoňka. „Ja osobne som len jedným článkom tejto organizácie, a to veliteľom jej revolučných síl, ktoré sa zameriavajú na dosahovanie cieľov predovšetkým v tyle nepriateľa,“ napísal Pivoňka.

Zverejnenie videa k piesni Smrť buržujom obhajuje. Podľa neho sú totiž dni „buržoázneho panstva“ spočítané. ,,Tváre politikov a podnikateľov boli vybrané na základe faktu, že ide o osoby, o ktorých je známe, že predstavujú najreakčnejšie špičky súčasného zločinného režimu na Slovensku,“ tvrdí Pivoňka.


Autor videoklipu si ihneď vyslúžil prezývku slovenský Breivik podľa nórskeho pravicového extrémistu a masového vraha Andresa Breivika. Pivoňka tvrdí, že Breivik násilie použil na dosiahnutie nesprávneho cieľa, a preto s ním nemôžu sympatizovať. „Aj Breivikov prípad svedčí o nezmyselnosti takého chápania násilia, aké je prítomné v rôznych buržoáznych ideových prúdoch vrátane toho, ktorého zástancom je Breivik,“ dodáva.

Polícia tvrdí, že komunistických radikálov sleduje. No k jednotlivým osobám sa nevyjadruje. „Ich doterajšie aktivity sa spájajú výhradne s uverejňovaním anarcho-komunistických ideí na internete a vo verbálnej rovine. V prípade získania informácií alebo akýchkoľvek indícií k možnému útoku postupujeme okamžite zákonne tak, aby bol tento útok zmarený a páchateľ zadržaný,“ tvrdí policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.

Pivoňkov revolučný manifest:

Vaše informácie sú chybné - za blogom RKS nestojím ja, ale Revolučná komunistická strana, ktorá je predvojom proletariátu pracujúcim v ilegalite, a to z dôvodu, že buržoázne zákony neumožňujú otvorene šíriť revolučné učenie marxizmu-leninizmu. Ja osobne som len jedným článkom tejto organizácie, a to veliteľom jej revolučných síl (RS RKS), ktoré sa zameriavajú na dosahovanie cieľov predovšetkým v tyle nepriateľa. Tie sú v zásade dvojakej povahy:

  1. získavanie a vyhodnocovanie informácií o štruktúre, personálnom obsadení, cieľoch, náladách a ďalších skutočnostiach z prostredia organizácií triedneho nepriateľa
  2. realizácia aktívnych opatrení smerom k ovplyvňovaniu skutočností, uvádzaných v bode 1.
Cieľom každej skutočnej komunistickej organizácie (v podmienkach súčasného protiľudového zriadenia založeného na kapitalistickom vykorisťovaní) je revolučné zvrhnutie buržoázneho panstva a ustanovenie diktatúry proletariátu, sprevádzané znárodnením výrobných prostriedkov a tým aj odstránením vykorisťovania námezdnej pracovnej sily. K uverejneniu videa k piesni "Smrť buržujom" nás priviedlo vedecky fundované presvedčenie, že diktatúru vykorisťujúcich tried nahradí diktatúra tried vykorisťovaných, a teda že sú dni buržoázneho panstva spočítané. Tváre politikov a podnikateľov boli vybrané na základe faktu, že ide o osoby, o ktorých je známe, že predstavujú najreakčnejšie špičky súčasného zločinného režimu na Slovensku. Sme presvedčení, že budú tieto špičky postavené pred súd a spravodlivo potrestané: nie však na základe súčasných zákonov (ako sa vyjadril už Karol MARX, právo v kapitalistickej spoločnosti je len vôľa vládnucej triedy povýšená na zákon), ale na základe novoprijatých zákonov slúžiacich záujmom pracujúcich tried.

V priebehu revolučných pohybov musí krv tiecť zákonite: bolo by naivné myslieť si, že sa buržoázia vzdá kontroly nad výrobnými prostriedkami, kontroly nad štátnym aparátom a tým aj svojej moci nad pracujúcou triedou dobrovoľne a že proti proletariátu, ktorý bude neodbytne žiadať ukončenie svojho otrockého postavenia, nepožije represívne zložky ako políciu a armádu. Vzrastajúca represia zo strany buržoázneho štátneho aparátu je očividná už dnes, pričom platí, že prerastanie represií do fyzického násilia používaného na potlačenie revolučného úsilia proletariátu zakladá nutnosť aktívne sa proti nemu brániť. Krv teda zákonite potečie na oboch stranách.

Prirovnanie k Andersovi BREIVIKOVI je dielom buržoáznej tlače. Fakt, že použil násilie na dosahovanie nesprávnych cieľov, určite nemôže vyvolať akékoľvek sympatie zo strany RKS. Naopak, aj BREIVIKOV prípad svedčí o nezmyselnosti takého chápania násilia, aké je prítomné v rôznych buržoáznych ideových prúdoch vrátane toho, ktorého zástancom je BREIVIK.

6 komentárov:

  1. Novinári ešte nepochopili, že Revolučná komunistická strana nehlása partizánsky teror proti buržoáznym politickým predstaviteľom (+ privatizérom) a tobôž už nie proti obyvateľstvu? Revoluční komunisti hovoria o tom, že po víťazstve proletárskej revolúcie (môže ísť i o intervenciu proletárskej armády - Nemecko?, Francúzsko?) budú sa tí, ktorí po roku 1989 týrali ľudí, zodpovedať za svoje skutky. Nie však podľa dnešných buržoáznych, ale podľa po revolúcii vytvorených a prijatých proletárskych zákonov - proletármi samotnými. Ak sa proletárske masy rozhodnú, že je nutné súdiť buržoáznych politikov a privatizačných "podnikateľov", tak sa bude v tomto ohľade konať. Ale buržujov nebude súdiť Revolučná komunistická strana, ale ľudové tribunály tvorené proletármi. Aspoň v takomto duchu som danú predstavu, ktorá bola predostrená Revolučnou komunistickou stranou, pochopil ja.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je dosť diskutabilné, že na čo sa RKS hrá, ak jeden z jej členov zverejní svoju funkciu a ciele činnosti vyplývajúce z tejto funkcie. Na druhej strane, jedným dychom dodáva, že RKS je v ilegalite. Jedno neguje druhé. Buď je RKS v ilegalite a drží sa zásad práce v ilegalite, alebo sa hrá na vojačikov a každá reklama je jej dobrá.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Informácie, ktoré o sebe RKS prostredníctvom médií poskytuje vonkajšiemu svetu, sa vzhľadom na nutnosť zachovania konšpirácie a odvrátenia možních rizík plynúcich z informovanosti nepriateľa o jej štruktúre, povahe činnosti, cieľoch a pod. delia na pravdivé, polopravdivé a nepravdivé. RKS sa pri ich zverejňovaní riadi potrebami dosahovania stanovených taktických cieľov a výsledkami vyhodnotenia bezpečnostných rizík a ohrození.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Priatelia práve participácia moci robí demokraciu demokraciou. V jednom systéme môže fungovať mnoho rôznorodých politických strán bez toho aby tiekla krv a lietalo olovo. Spravodlivosť totalitarizmu funguje len na papieri. Vždy sa to skončí tak ako to napísal Orwel: "už nebolo rozdielu medzi sviňou a človekom." Totiž nikdy neviete proti komu sa systém obráti a napraviť sa to len tak nedá. Váš zámer je jednoznačný, zotročiť kapitalistov ako Vás zotročujú kapitalisti. Je to však najlepšie riešenie? Mimochodom Nový Čas Vám urobil peknú reklamu, pripadáte mi ako Obyčajní Ľudia :) V skutku sa niet čomu diviť, neviete ako funguje politika, nemáte poňatie o zákonoch, potom Vážne neviem pre koho vlastne fungujete.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. V skutocnosti zotrocovali narody komunisti a radi by to urobili znovu pokial ludia im naletia na to ze sa nemusia snazit a aj tak vsetci budu bohaty.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. V skutocnosti zotrocovali narody komunisti a radi v tom budu pokracovat ked neschopny hlupaci budu stale verit tym nezmyselnym zvastom. Najhorsi vlastnik bol vzdy stat lebo statny uradnici su akurat dobry aby ten stat rozkradali.

    OdpovedaťOdstrániť