pondelok 10. októbra 2011

Trafená hus zagágala

Trafená hus zagágala a v po zverejnení nášho posledného článku s názvom "Tešíme sa záujmu SIS" sa naň poponáhľal reagovať autor textu o Revolučnej komunistickej strane na stránkach Wikipedie. Ráčil nás obšťastniť nasledujúcim komentárom, ktorý zverejnil v diskusii na našom webe pod menom Publius:

Vazeni, neviem, ako ste prisli k zaveru, ze za zverejnenim clanku stoji SIS a vami spominana mimovladka. Nie je mi tiez jasne, na zaklade akych "zisteni" tuto NGO povazujete za kryciu organizaciu SIS. Pripada mi skor, ze mate potrebu kopnut si do kazdeho, kto si na rozdiel od vas praje zachovanie demokratickeho zriadenia na Slovensku a tiez slobodu a bezpecnost jeho obyvatelov. Ubezpecujem vas, ze ak ste rozpracuvani vami spominanymi zlozkami, deje sa tak vyhradne na zaklade cinnosti proti ustavnemu zriadeniu, bezpečnosti SR alebo pre mozny suvis vasich aktivit s cinnostou cudzich spravodajskych sluzieb, s organizovanou trestnou cinnostou, terorizmom a pod. Spolocnym menovatelom vasich aktivit je extremizmus a preto sa nemozete divit zvysenemu zaujmu tych zloziek, ktore ho monitoruju. Je vysoko pravdepodobne, ze je vasa cinnost riadena sluzbami alebo organmi cudzej moci, ktore zneuzivaju vas ideologicky fanatizmus a patologicky odpor voci systemu. V tomto svetle mi pripada zvlastne, ze sa pozastavujete nad zaujmom informacnej sluzby o vasu cinnost. Ak ste vo svojej chorobnej tuzbe po krvi a po nasili este celkom nestratili schopnost rozlisovat medzi dobrom a zlom, skor by som sa na vasom mieste zamyslel nad tym, kam vedie vasa nenavist voci systemu. Ci je vase smerovanie spravne a ci by pripadne uskutocnenie vasich cielov prinieslo dobro a stastie obyvatelstvu SR.

Využívame priestor našej stránky na to, aby sme Publiovi odpovedali na jeho rozkošný komentár, ktorý na nej žiari ako skvostný drahokam, pri pohľade na ktorý naše srdcia plesajú a sú plné potešenia a nesmiernej radosti.

Milý Publius!

Úprimne sa pred tebou priznávame, že činnosť smerujúcu proti ústavnému zriadeniu považujeme za svoje hlavné poslanie. Osoby a organizácie, chrániace buržoáznu demokraciu, považujeme nielen za vhodné objekty, do ktorých by sme si "mohli kopnúť", ale predovšetkým za jedny z pilierov zločinného režimu, udržiavaného pri živote prostredníctvom kapitalistického militarizmu. Nemyslíme si, že je tento stav jedinou alternatívou; naproti buržoáznej demokracii totiž staviame demokraciu proletársku, ktorá z jednej strany vylučuje z demokracie vykorisťovateľov všestranným potlačením ich práv, na druhej strane však predstavuje demokraciu vykorisťovanej väčšiny, vylúčenej z demokracie v zriadení, ktoré spomínané osoby a organizácie, v prospech ktorých konáš, chránia.

Čo sa týka slobody a bezpečnosti obyvateľov SR, je evidentné, že neexistuje sloboda a bezpečnosť pre všetkých. Buď sú slobodní a v relatívnom bezpečí kapitalisti, alebo sa zaisťuje sloboda a bezpečnosť pre proletariát, ktorý je v súčasnosti z ekonomických a s nimi súvisiacich dôvodov denno-denne vystavovaný existenčným ohrozeniam. Aby sa však dosiahla sloboda a bezpečnosť pre pracujúci ľud, musia byť potlačené práva a slobody buržoázie. A inak, ako násilným zlomením odporu zložiek, ktoré spomínaš, sa to zariadiť nedá.

Milý Publius! Sme presvedčení, že sa v období, v ktorom bude zlomený odpor tebou spomínaných zložiek, pridá množstvo ich príslušníkov a nimi riadených agentov na stranu revolučných zmien. Aj ty budeš mať šancu zúčastniť sa nadchádzajúcich dejinných udalostí na strane ich nevyhnutného víťaza a zachrániť sa tak pred mlynom, ktorý zomelie všetko, čo sa postaví do cesty revolučným silám pracujúcich más pri víťaznom ťažení za nastolenie proletárskej diktatúry!

Dovoľ nám poopraviť ťa v tvojom úsudku, ktorý v nás vyvoláva rozpaky nad tým, že ako spoľahlivý agent buržoáznej moci chybne vyhodnocuješ naše aktivity ako potenciálne riadené službami alebo orgánmi cudzej moci. Prijmi naše uistenie, že nie sme agentmi cudzej rozviedky pôsobiacej na slovenskom území, ale že konáme samostatne a bez toho, aby sa na našich aktivitách viezla kapitalistická moc zosobnená v buržoáznom aparáte či tajných službách cudzieho štátu. Plne chápeme, že ťa v civilnej kontrarozviedke chrániacej toto zločinné zriadenie učia odhaľovať agentov cudzích mocností, radi by sme ti však pomohli dobre mienenou radou, aby si si získané rozumy nepripúšťal v tej miere, aby zastierali tvoj už beztak dosť deformovaný úsudok.

Milý Publius! Revolučné sily RKS plne zdieľajú tvoj odpor voči agentom vysielaným na slovenské územie ďalšími kapitalistickými štátmi, zároveň však chovajú rovnaký odpor voči buržoáznej moci, ktorá zabezpečuje ich odhaľovanie. Ak sa včas nepridajú na stranu revolúcie, v novej spoločnosti bude miesto predstaviteľov oboch síl takmer navlas rovnaké. Iste rozumieš tomu, že sa táto nová spoločnosť, prinášajúca dobro a šťastie proletárskej väčšine a zlo a trápenie buržoáznej menšine, bude chrániť pred špiónmi a rozvratníkmi prostredníctvom zložiek podobných tej, v prospech ktorej v súčasnosti konáš.

Máš plnú pravdu v tom, že z optiky štátnej ideológie liberalizmu sú naše postoje charakterizované pojmom "extrémizmus", pod ktorý buržoázia radí všetko, čo vníma ako potenciálny zdroj svojho ohrozenia. Radi však budeme pri tom, keď proletárska moc vyhlási za extrémizmus naopak všetko to, čo zas bude ohrozovať ju. A pevne veríme, že vtedy budeš podobne ako dnes stáť na správnej strane a vyvaruješ sa akýchkoľvek prejavov extrémizmu a neznášanlivosti voči vládnucej triede.

1 komentár:

  1. Krásna odpoveď, veľmi trefná a výstižná.
    RKS gratuľujem a som váš.

    OdpovedaťOdstrániť