štvrtok 24. novembra 2011

Tragikomická inscenácia v podaní Ľubomíra GALKA

Ako sme boli písali v článku s názvom "K uctievaniu "obetí totalitného režimu" zo strany kruhov blízkych katolíckej cirkvi", každý, či už proletársky, alebo buržoázny štát, chráni svoje záujmy proti silám konajúcim proti jeho zriadeniu a bezpečnostným či hospodárskym záujmom. A ako píšeme v inom článku, kapitalistické zriadenie, ktoré všestranne potláča práva proletárskej väčšiny, chránia inštitúcie, tvoriace piliere buržoázneho militarizmu a byrokracie. Naopak, používanými metódami podobné, poslaním však absolútne protichodné úlohy plnia inštitúcie na ochranu socialistického zriadenia, prostredníctvom potlačenia práv buržoázie chrániace slobodu a bezpečnosť proletariátu, ktorý je v súčasnosti z ekonomických a s nimi súvisiacich dôvodov denno-denne vystavovaný existenčným ohrozeniam.

Aktuálny stav silových zložiek na kapitalistickom Slovensku charakterizuje rozklad plynúci zo vzájomných konfliktov jednotlivých buržoáznych mocenských skupín. Aj nedávne kauzy zverejnenia obsahu prepisov rozhovorov zachytených Vojenským obranným spravodajstvom (VOS) prostredníctvom informačno-technických prostriedkov (ITP) svedčia o vzájomne protichodných záujmoch vnútri buržoáznej triedy premietnutých do činnosti (jej slúžiacich) silových zložiek. Fakt, že kapitalistické médiá zverejňujú obsah jedného odposluchu novinárov za druhým, pripomína tragikomickú inscenáciu podľa scenára buržoázneho dramatika Samuela BECKETTA. Je evidentné, že ochrana utajovaných skutočností zo strany represívnych orgánov buržoáznej moci je na úrovní, ktorú predčia aj opatrenia detí v materskej škole STONOŽKA smerujúce k utajeniu poznatkov o polohe diery v plote ohradzujúcej vonkajší areál škôlky. Celý prípad tak dotvára obraz činnosti inštitúcií buržoázneho militarizmu do podoby potemkinovskej dediny.

Je nepochybné, že napriek rozvoju techniky a s tým spojenej vyššej úrovní tzv. SIGINT-u je hĺbka vzájomných rozporov záujmov buržoáznych mocenských skupín natoľko veľká, že inštitúcie buržoázneho militarizmu nie sú na využívanie ITP po viacerých stránkach zďaleka pripravené. Posledné kauzy spojené s medializáciou prepisov telefonických rozhovorov zachytených VOS svedčia o pokračujúcej demoralizácii silových zložiek na Slovensku, ktorého štátna moc nie schopná zabezpečiť podmienky, ktoré by ich motivovali ku kvalitnému výkonu služby v prospech aktuálne vládnucich vrstiev buržoázie. Zaostávanie týchto zložiek v oblasti motivácie a prípravy ich príslušníkov k zabezpečovaniu ochrany utajovaných skutočností spolu s ich neustálym technologickým napredovaním pri využívaní prostriedkov pohodlného vyťažovania informácií "na diaľku" vytvára bizarný obraz pripomínajúci riskantnú manipuláciu mentálne narušenej osoby so zbraňou – nikdy nevieš, koho vystrelený náboj zasiahne.

Posledné udalosti len potvrdzujú skutočnosť, že minister Ľubomír GALKO aka GRANKO od začiatku svojho pôsobenia na MO SR nemal elementárny rešpekt u svojich podriadených, ktorí mu za jeho chrbtom vytvárali rôznorodé skupiny založené na pestrofarebných mocenských záujmoch. Svedčia tiež o tom, že groteskná postavička GRANKA, oslepená informáciami z politického života podsúvanými riaditeľom vojenskej kontrarozviedky Pavlom BRYCHTOM, venovala viac pozornosti príprave na zákulisný politický boj, než snahe o vykostenie služieb od skupín, kontrolovaných mafiánom Robertom KALIŇÁKOM alias Mr. HARLEYOM.  Koniec koncov, snaha o ich dôkladné vykostenie by ani nemohla mať nádej na úspech, keďže ťaženie proti pevne etablovaným štruktúram s odstredivými tendenciami si vyžaduje človeka, ktorý má u príslušníkov ozbrojených síl väčší rešpekt ako kadejaký naivný poseroutka od regálov samoobsluhy.

Na záver sa žiada povedať, že v takom rozklade, ako súčasné piliere buržoázneho militarizmu na Slovensku, určite nebola Štátna bezpečnosť a Vojenská kontrarozviedka ani v roku 1989, keď bola proletárska moc v dôsledku dejinných procesov, ktoré sa začali v roku 1953, zákonite zdecimovaná a podľa niektorých hodnotení sa "zrútila ako domček z karát". A kam povedie súčasná situácia? Aktuálny stav armádnych služieb nie je dôsledkom individuálnych počinov jedného muža, ale výsledkom vnútorných protirečení kapitalistickej spoločnosti vedúcich k nevyhnutným rozkladným procesom v jej vnútri. V rámci nich bude protiváhu voči armáde, polícii a tajným službám kapitalistického Slovenska tvoriť organizovaný a (nielen) revolučnou teóriou vyzbrojený proletariát, ku ktorému sa skôr či neskôr začnú pridávať aj príslušníci a spolupracovníci demoralizovaných buržoáznych silových zložiek. O to jednoduchšia "misia" bude stáť pred revolučným proletariátom, o čo hlbší bude rozklad silových zložiek, slúžiacich nielen aktuálnemu režimu ako celku, ale aj parciálnym záujmom čoraz väčšmi rozdelených skupín vnútri vykorisťovateľskej triedy.

Môžu o nás vedieť, môžu nás rozpracúvať, môžu nás zastrašovať, my však nemáme dôvod na strach. Koleso dejín, ktoré prinesie víťazstvo proletariátu, sa zastaviť nedá!

5 komentárov:

  1. Jeden vysoký dôstojník KGB raz povedal: "Bez nás to nejde. Nevyžadujeme lásku. Tajnú službu milujú len idioti. Ale požadujeme rešpekt. A len idioti nás nebudú rešpektovať" (koniec citátu). V týchto jednoduchých a pravdivých slovách je celá podstata rozdielu medzi tajnými službami imperialistickými a socialistickými. Za socializmu služby boli rešpektované a keď po roku 1989 stratili rešpekt stali sa predmetom boja medzi jednotlivými politickými stránami s cieľom využívať ich spravodajský poteciál. Po roku 1989 tajné služby prešli na režim imperialistický, definovaný slovami: "Tajná služba má byť očami a ušami štátu a nie jeho srdcom a dušou". Týmto "demokratickým" heslom sa otupila efektívnosť tajnej služby a stala len slúžkou vládnúcej buržoázie a nie mocenskou zložkou ochrany štátu.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nie je správne napísané, ked píšete, že v prípade terajšej kauzy úniku materiálov VOS išlo o ochranu kapitalistického zriadenia. Ved ako môže tento systém ohrozit buržoázna Pravda v rukách J&T alebo TA3? Tieto médiá mu len slúžia ako nástroj propagandy a vymývania mozgov, a určite by vo vlastnom záujme nekonali proti režimu.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nikde nepíšeme nič v zmysle, že "prípade terajšej kauzy úniku materiálov VOS išlo o ochranu kapitalistického zriadenia", ktoré "konali proti režimu". Píšeme výhradne to, že je pri ochrane buržoázno-demokratického zriadenia nevyhnutné, aby tajné služby v maximálnej možnej miere zabezpečovali ochranu utajovaných skutočností, čo sa, ako ukazuje o. i. posledný prípad, nedeje. Článok priamo nepojednával o postupe predstaviteľov Pravdy či TA3 a o postupe VOS v danej veci, aj keď sa jej dotýkal v nasledovnom zmysle:
    1. v diskutovanom článku spomíname, že služby slúžia ochrane zriadenia, ale aj ďalších bezpečnostných a hospodárskych záujmov štátu.
    2. v článku ďalej uvádzame, že spomínané slúžia nielen aktuálnemu režimu ako celku, ale aj parciálnym záujmom čoraz väčšmi rozdelených skupín vnútri vykorisťovateľskej tried (v danom prípade ide najmä o buržoázne politické strany).
    Myslím, že k uvedenému netreba viac nič dodať.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jedna vec je ,že zákon platí pre každého aký je taký je na tom sa podielajú občania neschopnosťou zvoliť poriadnu vládu,bohužial.Druhá vec je, že mafioso Kalino má problémy s bábovkami na pieskovisku a to je zlééééé obhajuje predsa nezákonnosť!0bhajuje predsa únik informácií pod sukničkou prostitutky.Plavili sme sa na lodičke socializmu aby nás vytiahli na Titanik.Kde to dopracovali páni kapitalisti? Nevedia čo ďalej ale jedno je pravda zdochýnajúci kôň kope, robia z ľudí potkanov ale zabúdajú že aj potkan uteká a uteká a keď nemá kde tak vyskočí.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. 4asto som na www.cibulka.net odpovedal tým naivným predstavám o práci spravodajských služieb , ktoré tam boli prezentované,je až neuveriteľné akí sú ľudia naivní a nemajú o práci týchto zložiek ani páru,dokonca ani predstavu.Tieto služby vždy a všade budú chrániť záujmy jednotlivých spoločenských tird,v tomto režime teda mocenských a politických skzupín spojených s kapitalizmoma finančnou oligarchiou,sliedia po nás, sledujú nás,dokonca to robia aj z našich daní a poplatkov.Niokdy nás chrániť nebudú, pretože je im to cudzie zo samej ich podstaty,nástroja kapitalistov.My ich platíme,lenže kapitalisti to urobili tak,že zákony sú vždy na ich strane.Je to mazané,prefíkané a oni tomu často hovoria , že je to ochrana demokracie a jej inštitucii.Akých? Hladný sýtemu neverí.Marx hovoril,že ináč sa pozerajú na demokraciu v palácoch a ináč v chatrčiach.

    OdpovedaťOdstrániť